lunes, 5 de octubre de 2009

Diferències entre persones i animals


Normalment, quan li preguntes a una persona quina és la diferència entre un animal i una persona, el primer que et dirà sense pensar-s'ho molt, serà la capacitat de raonar. Però no és així. S'ha comprovat que els primats antropomorfs superiors són capaços saber si estan portant-se bé o no, de sumar mentalment i fins i tot recordar nombres huit xifres. D'aquesta forma, l'anterior afirmació queda descartada. Els éssers humans tenim qüalitats, per alguna manera dir-ho, un poc vanitoses, que els animals no tenen; potser per que els falta ixe punt de "picardia" o astúcia que nosaltes sí tenim, que ens fa analitzar i reflexionar sobre els nostres actes i els seues conseqüències, i ens fa veure-les des d'un altre punt de vista diferent. Algunes d'aquestes qüalitats són:

  • La cobdícia, l'afany d' çobtenir riqueses o capritxos, innecessaris, i que no serveixen per a res.

  • El rancor, la venjança o la envetja. El voler ser millor que els altres i sobreeixir dels demés, fins al punt que, si una persona descata o és "superior" a nosaltes en algun sentit, desitjar-li el mal aliè.

  • El sentit de l'humor, de entendre l'ironía i la perspicàcia.

  • L'estética, tendim a seguir un cànon de bellesa impossat per la societat, que té com a finalitat aconseguir la bellesa física.

  • L'ambició, la intenció d'aplegar a algun lloc, de tindre metes per a alcançar, de esforçarte per a aconseguir algun objectiu marcat.

  • L'egocentrisme, creure que les teues opinions o idees están per damunt de les dels demès. Pensar sempre primer en un mateix i no posar-se en el lloc dels altres.

  • El valor dels diners: Cuasi tot hui en dia es pot comprar gracies als diners, si no en tens, no eres ningú. Aquest valor no el tene els animals.

Yo crec que no tenim per que sentir-nos superiors als animals, no tenim que menysprear-los pel fet de que nosaltes sigam una espècie evolucionada, tots som éssers vius. Sempre és pot aprendre coses noves dels animals. I com diu una frase d’una cançó: Volver al origen no es retroceder, quizás sea andar hacia el saber..."
Imatge: Goril·la mirant un llibre anomenat " The origin of Man"

1 comentario: